YOGA

Wat is yoga?  Het woord yoga komt voort uit het Sanskriet. Het is ontstaan in India, en betekent “verbinden”. Het verbinden van lichaam en geest door middel van de ademhaling. Yoga heeft veel voordelen. Door yoga te beoefenen ontwikkel je meer lichaamsbewustzijn. Doordat je krachtige en ontspannende houdingen combineert, ontwikkel je meer stabiliteit, flexibiliteit en ruimte in je lichaam. Je traint de (houdings)spieren, verbetert de beweeglijkheid van je gewrichten en stimuleert je zenuwstelsel en de ingewanden. Door de focus bij je ademhaling te houden, kalmeer je je geest. Het kan je helpen naar binnen te keren wanneer je daar behoefte aan hebt en het houdt je lichaam gezond!

Je kunt de yoga mat gebruiken als spiegel om te kijken hoe je met jezelf en situaties om gaat. Wat doe je als je in een houding staat en je komt weerstand tegen? Ga je forceren om dieper in de houding te komen (vechten, prestatie), of merk je dat je geneigd bent uit de houding te komen omdat je weerstand voelt (vluchten), of, kun je diep ademhalen en observeren wat die weerstand met je doet?  Door zonder oordeel te kijken naar wat bepaalde gevoelens in je oproepen krijg je meer inzicht in hoe je reageert en omgaat met bepaalde situaties die je tegenkomt in het dagelijks leven. 

Yoga is voor iedereen. Elk lichaam is anders. Veel mensen denken dat je flexibel moet zijn om yoga te beoefenen. Juist dóór het beoefenen van yoga wordt je lichaam flexibeler en krijg je meer ruimte in je lijf. 

Kom je ook eens ervaren? 

KELSEY KLUIJTMANS YOGADOCENT

In 2019 heb ik de 200 uur opleiding als Hatha yogadocent afgerond en in december 2020 ben ik klaar met de 500 uurs opleiding. Deze is gecertificeerd door Yoga Alliance en de Yoga Alliance Professional UK. Ik ben zo dankbaar voor Yogacollege Tilburg! Hier heb ik ontzettend veel mogen leren en ik leer nog steeds.

Ik voel me helemaal geïnspireerd om bijscholingen te gaan doen, waaronder Nidra yoa, Yin yoga en kind yoga. Dit ga ik in het jaar 2021 doen.

Momenteel geeft ik vaste lessen bij Elaisa Energetic Wellness Je kunt me inhuren als invaldocente.