YOGA

Dankbaar ben ik dat ik op het yoga pad ben beland. Yoga geeft me het gevoel van thuiskomen. Ik zie yoga als spiegel om te kunnen observeren hoe het met me gaat. Het helpt me naar binnen te keren wanneer ik daar behoefte aan heb en het houdt mijn lichaam gezond! Mijn liefde en dankbaarheid voor yoga deel ik met andere mensen in de vorm van lesgeven.

Er zijn verschillende soorten yogavormen. Ik heb de 200 uur opleiding als Hatha yogadocent afgerond en zit midden in het proces van mijn 500 uurs opleiding. Deze is gecertificeerd door Yoga Alliance en de Yoga Alliance Professional UK. Dankbaar voor Yogacollege Tilburg, waar ik veel leer en heb geleerd.

Ik voel me helemaal geïnspireerd om bijscholingen te gaan doen, waaronder kind yogadocent en yin yoga. Momenteel geef ik nog geen vaste lessen. Wel kun je me al inhuren als invaldocent.

Door yoga te beoefenen leer je meer lichaamsbewustzijn ontwikkelen. Het is een vorm van goed voor jezelf zorgen. De ademhaling staat hierin centraal. Yoga heeft invloed op zowel lichaam als geest. Doordat je krachtige en ontspannende houdingen combineert, ontwikkel je meer stabiliteit, flexibiliteit en ruimte in je lichaam.

Je traint de spieren, verbetert de beweeglijkheid van je gewrichten en stimuleert je zenuwstelsel en de ingewanden. Door de focus bij je ademhaling te houden, kalmeer je je geest.